Summering av det gångna året

Vår IT-förening har nu varit igång i drygt ett år. Installationen av vårt fibernät gick bra. Vi bor ju i ett område där marken inte är riktigt stilla, trots det var det bara på ett par ställen som vår entreprenör blev tvungen att gräva fram de kabelrör som fanns nedgrävda sedan tidigare.

Hastigheten i nätet är mycket bra. Vid en mätning idag den 13 januari är hastigheten för

  • Sändning – 34,16 Mbit/sekund
  • Mottagning – 94,37 Mbit/sekund

Naturligtvis kan hastigheten variera beroende på vad man har för utrustning och vid vilken tid mätningen görs.

Föreningens ekonomi är under kontroll. Vi tog ett lån hos Nordea för att finansiera installationen. Tack vare att en stor del av medlemmarna gjorde en engångsbetalning av sin del av installationen kunde vi amortera bort en stor del av lånet, resterande skuld amorteras löpande under de kommande 4 åren.

Idag betalar våra medlemmar 175 kr per månad för Internet-anslutningen. De som inte betalade sin del av installationen betalar ytterligare 200 kr per månad.

Av totalt 115 hushåll i vår samfällighet är 87 stycken medlem i IT-föreningen. Vår förhoppning är att så småningom få med samtliga 115 hushåll.

Så långt det är möjligt har vi förberett så att resterande 28 hushåll skall kunna anslutas på ett enkelt sätt.

Du som inte är medlem är välkommen att kontakta styrelsen om du är intresserad av att ansluta dig till vårt fibernät. Vi kan då ta fram ett pris på vad en anslutning kommer att kosta.

Det här inlägget postades i Hem. Bokmärk permalänken.